Bitlocker (USB versleuteling)

Let op: Mac gebruikers moeten een programma downloaden om versleutelde USB-sticks te kunnen lezen. Dit programma kan je hier downloaden.

Stap 1

Na het plaatsen van je USB-stick verschijnt dit scherm.


Stap 2

Vink “een wachtwoord gebruiken” aan en vul een wachtwoord in met minimaal 8 karakters, waarvan 1 hoofdletter en een cijfer. Klik volgende.


Stap 3

Kies hier voor de ‘’herstelsleutel in een bestand opslaan’’.


Stap 4

Dubbelklik ‘’Mijn documenten’’. Let hierbij op het groene icoontje met 2 witte pijlen. Dit icoontje geeft aan dat je de herstelsleutel wilt opslaan op het netwerk en dus niet lokaal op een werkstation. De herstelsleutel zorgt ervoor dat je nog bij je bestanden kunt als je je wachtwoord vergeet. Open ‘’Mijn documenten’’.


Stap 5

In de map “Mijn documenten” moet je een nieuwe map aanmaken. Klik met je rechtermuisknop in het scherm en selecteer ‘’nieuw’’ en vervolgens ‘’map.


Stap 6

Je geeft de nieuwe map de naam ‘’Bitlocker herstelsleutel’’. Open vervolgens deze map.


Stap 7

Klik op ‘’Opslaan’’.


Stap 8

De herstelsleutel is nu opgeslagen. Klik op ‘’Volgende’’.


Stap 9

Klik op ‘’Versleutelen Starten’’.


Stap 10

De USB-stick wordt versleuteld.


Stap 11

De USB-stick is versleuteld. Klik op ‘’Sluiten’’ om de versleuteling af te ronden.

Elke keer als je een niet versleutelde USB-stick in je werkstation stopt zal afbeelding 1 verschijnen en moet je ook deze USB-stick versleutelen. Voor elke USB-stick heb je een nieuwe herstelsleutel nodig sla dit bestand elke keer in dezelfde map onder mijn documenten “Bitlocker herstelsleutel” op.